Ihattaren ontbreekt opnieuw in wedstrijdselectie van PSV: 'Het is jammer'

Ihattaren ontbreekt opnieuw in wedstrijdselectie van PSV: 'Het is jammer'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 11:42vr 07-05-2021 om 11:42

Laatste update: vrijdag 7 mei 2021 om 12:05vr 07-05-2021 om 12:05

PSV-middenvelder Mohamed Ihattaren is ook aankomend weekend niet inzetbaar. De spelmaker is opnieuw ziek en mist daardoor de uitwedstrijd tegen Willem II van aankomende zondag.

Dat vertelde trainer Roger Schmidt vrijdagochtend op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met de Tilburgers. Schmidt geeft aan dat Ihattaren ziek is en daarom niet bij de selectie zit. "Het is jammer", reageert de Duitser op de afwezigheid van de 19-jarige middenvelder. "Hij kent een seizoen met veel ups en downs. Het doel voor hem was om het seizoen fit en sterk te eindigen."

Schmidt geeft aan dat dat helaas (nog) niet gaat lukken. "Afgelopen week had hij wat kuren en voelde zich niet lekker. Daarnaast had hij wat problemen met zijn knie." Of het seizoen van Ihattaren al ten einde is, durft Schmidt niet te zeggen. "We zullen het zien. We hopen dat hij fit genoeg is om tijdens de laatste twee competitiewedstrijden wat minuten te kunnen maken en daarmee belangrijk kan zijn voor het team."

PSV heeft nog drie wedstrijden de tijd om plek twee, waar de club momenteel staat, definitief veilig te stellen. Schmidt gaat ervanuit dat de Eindhovenaren aan het eind van de rit tweede staan, en wil niet denken aan een mogelijke derde of vierde plaats. "Zo denk ik niet. Wij hebben de beste uitgangspositie van allemaal. Het heeft in mijn ogen ook geen zin om nu te gaan denken over wat voor gevolgen het zou hebben als we de tweede plaats niet halen. Dat is niet mijn mindset."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt PSV tweede dit seizoen?

Ja!
57%
Nee, dat denk ik niet.
43%
(1796 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws