Klopp steekt loftrompet: 'Beter persoon dan voetballer, dus een fantastisch mens'

Klopp steekt loftrompet: 'Beter persoon dan voetballer, dus een fantastisch mens'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 12:09vr 07-05-2021 om 12:09

Laatste update: vrijdag 7 mei 2021 om 12:16vr 07-05-2021 om 12:16

Jürgen Klopp komt superlatieven tekort om Mohamed Salah’s maatschappelijke prestaties buiten het veld te beschrijven. De Egyptische aanvaller van Liverpool won donderdag de Laureus Sporting Inspiration Award.

Die prijst ontvangt een organisatie of atleet die zijn of haar platform gebruikt om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Salah zette in het vorige kalenderjaar diverse projecten op in zijn thuisland en doneerde geld voor het bouwen van een school, ziekenhuis en ambulancepost.

Zijn manager, Jürgen Klopp, liet in een video weten erg trots te zijn op zijn aanvaller. "Iedereen weet dat wanneer je aan Salah denkt, je direct denkt aan een fantastische voetballer, iemand die heel technisch is, een doelpuntenmaker is en iemand die er goed uitziet", begint Klopp zijn lofzang.

"Maar wat je niet ziet en misschien ook niet weet is dat hij een fantastisch persoon is", gaat Klopp verder. "En als ik je vertel dat hij een beter persoon is dan hij is als voetballer, kun je je wel een beetje indenken wat voor fantastisch mens Mo is. Ook al win je als voetballer niet vaak individuele prijzen, deze is helemaal voor jou en je hebt het verdiend. Gefeliciteerd Mo."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws