Swart: 'Overmars doet het perfect, maar die twee van AZ zou ik halen'

Swart: 'Overmars doet het perfect, maar die twee van AZ zou ik halen'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 12:38vr 07-05-2021 om 12:38

Sjaak Swart hoopt dat Ajax zich komende zomer voor twee spelers van AZ meldt. Mister Ajax vindt Owen Wijndal en Calvin Stengs prima aanwinsten voor de landskampioen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf in een interview met De Telegraaf toe dat de linksback een 'goede speler voor Ajax zou zijn'. "Ja, dat vind ik wel. Die zou ik wel halen", reageert Swart in gesprek met Veronica Inside. "Overmars doet het perfect hoor, maar als ik er zou zitten, zou ik hem halen. En ik zou ook die Stengs halen, dat is ook een type voor Ajax."

Swart vindt Dusan Tadic, Davy Klaassen en Daley Blind de uitblinkers bij de Amsterdammers in het afgelopen seizoen. "Daley is heel belangrijk voor Ajax. Als hij aan de bal is, doet hij goede dingen. Hij praat en hij kan iemand helemaal vrijspelen… Dat is belangrijk. Hij heeft niet de snelheid, maar wel het verstand. Hij is goochem op het veld en kan jongens begeleiden. Die drie heb ik bovenaan staan."

"Wie het ook goed heeft gedaan, ondanks dat het moeilijk was, is Stekelenburg", vervolgt Swart. "Hij heeft Onana prima vervangen. Je hoort er niemand over. Hij doet het uitstekend. In de totaliteit heeft Ajax het dit seizoen goed gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws