Kluivert koestert mooie herinneringen aan De Meer: 'Ik rook de wietlucht

Kluivert koestert mooie herinneringen aan De Meer: 'Ik rook de wietlucht"

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 13:11vr 07-05-2021 om 13:11

Voor Patrick Kluivert blijft Stadion De Meer, het onderkomen waar Ajax tussen 1934 en 1996 speelde, een bijzondere plek. De aanvaller kwam als jeugdspeler van de Amsterdammers vaak in het stadion om naar wedstrijden van het grote Ajax te kijken, vanuit Vak H. 

"Alle jeugdspelertjes kregen een seizoenkaart voor dat vak en daar maakte ik graag gebruik van", vertelt Kluivert in gesprek met Ajax Life. "Er zat slechts één vak tussen ons en de harde kern van de F-Side. Ik vond dat magistraal. Zij waren destijds dé supporters van Ajax."

Vanuit Vak H ziet Kluivert talloze grote spitsen spelen, waaronder Wim Kieft, Marco van Basten en Ronald de Boer. "Allemaal spitsen met specifieke kwaliteiten, maar Van Basten was echt wel van een ander niveautje, hoor. Hij was zó goed, zó compleet. Die finesse die hij altijd liet zien… Die omhaal tegen FC Den Bosch! Daar was ik ook bij!"

Enkele jaren later mag Kluivert zelf het veld in De Meer betreden. "Dat gaf zo'n apart gevoel. Bij de aftrap keek ik naar Vak H. Ik zag mezelf daar nog staan met mijn vriendjes en rook de wietlucht. Dat geeft in het veld wel een extra dimensie, hoor."

Het mooiste moment als speler in De Meer weet Kluivert nog goed terug te halen. In een thuisduel tegen FC Utrecht zingen de uitsupporters iets over zijn moeder. Even later scoort Kluivert, trekt hij een neus richting het uitvak en viert zijn feestje met Vak M. "Ja, dat was top. Ik heb veel gescoord in De Meer, maar deze is me het meest bijgebleven. Op dat moment kwam alles samen. Het is het complete plaatje."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws