Ajax stuurt Tagliafico op vakantie: 'Dit wordt zijn laatste trainingsdag'

Ajax stuurt Tagliafico op vakantie: 'Dit wordt zijn laatste trainingsdag'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 14:11vr 07-05-2021 om 14:11

Nicolás Tagliafico heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax al gespeeld. De Argentijnse linksback wordt door de Amsterdammers vanaf volgende week op vakantie gestuurd.

Tagliafico is geschorst voor de Klassieker van aanstaande zondag en zal een dag eerder voor de laatste keer dit seizoen meetrainen met Ajax. Dat gaf trainer Erik ten Hag aan op een persconferentie. "Dat wordt zijn laatste trainingsdag. Daarna gaat hij op vakantie. Of zijn gele kaart van vorige week een vakantiekaart was? Nee, zo speelt Nico nou eenmaal."

Daarnaast zou het ook kunnen betekenen dat de 28-jarige back tegen FC Emmen (4-0 zege) zijn laatste duel in het Ajax-shirt heeft gevoetbald. Tagliafico staat immers in de belangstelling van diverse clubs, waaronder Leeds United en Internazionale, en directeur voetbalzaken Marc Overmars liet al doorschemeren dat een zomers vertrek van de Argentijn niet onrealistisch is.

Ten Hag wil er voor zorgen dat zijn spelers fit aan het volgende seizoen beginnen. Waar nodig zullen spelers die in de zomer actief zijn voor hun nationale teams extra vakantie krijgen en dat geldt dus bijvoorbeeld voor Tagliafico. Ook spelers die op het EK onder 21 in actie zullen komen, zouden vervroegd op vakantie kunnen worden gestuurd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws