Jong Ajax verpest promotiefeestje De Graafschap, Go Ahead en Almere ruiken bloed

07-05-2021 22:00 Laatste update: 22:07
186

Het promotiefeestje van De Graafschap gaat deze vrijdag inmiddels nog niet door. Op bezoek bij Jong Ajax kwamen De Superboeren niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Concurrenten Go Ahead Eagles en Almere City wonnen wel, waardoor de spanning om te snijden is in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Ajax - De Graafschap 1-1
De spelers van De Graafschap werden voor vertrek naar Amsterdam uitgezwaaid door een grote groep supporters, die zich met een flinke lading tractoren hadden verzameld bij De Vijverberg. Op De Toekomst kreeg de ploeg van trainer Mike Snoei echter al snel het deksel op de neus. Het spel was matig en Kenneth Taylor zette de beloftenploeg van Ajax op voorsprong. Hij nam de bal goed aan in het strafschopgebied van De Graafschap en passeerde Rody de Boer met een bekeken schot.

De Graafschap leek na de openingstreffer wakker te worden, maar de Superboeren hadden de nodige pech in de afronding. Meerdere keren werd het aluminium geraakt. Na rust herstelde De Graafschap zich goed. Ralf Seuntjens raakte de paal, maar zag hoe ploeggenoot Toine van Huizen niet veel later wel voor de 1-1 zorgde. De verdediger kopte de bal goed achter Daan Reiziger.

De Graafschap zette vervolgens aan, op zoek naar de overwinning die promotie naar de Eredivisie zou betekenen. Elmo Lieftink raakte de lat, maar een winnende treffer zagen we niet meer. Hierdoor moet De Graafschap volgende week winnen van Helmond Sport om promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen.

Jong FC Utrecht - Almere City 1-3
Almere City voert de druk op De Graafschap op en mag stiekem blijven hopen op directe promotie naar de Eredivisie. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd er met 1-3 gewonnen. Al in de eerste helft nam de uitploeg afstand van Jong Utrecht. Thomas Verheydt miste na tien minuten spelen een penalty, maar vijftien minuten later ging de bal weer op de stip. Nu legde Daniël Breedijk aan en hij faalde niet: 0-1.

Zes minuten later verdubbelde Almere de voorsprong. John Yeboah rondde een fantastische aanval over links goed af. Jong Utrecht-invaller Odysseus Velanas bracht meteen na rust de spanning terug met de 1-2, maar ongeveer een kwartier voor tijd zorgde Ilias Alhaft voor de beslissing door de 1-3 te maken.

Go Ahead Eagles - NEC 2-1
Ook Go Ahead Eagles doet goede zaken: in eigen huis werd er met 2-1 gewonnen van NEC, waardoor directe promotie mogelijk blijft. Na 25 minuten stond er al een 2-0 tussenstand op het scorebord via Luuk Brouwers en Sam Hendriks, maar een makkelijke avond werd het zeker niet. Jordy Bruijn bracht de spanning vlak voor rust terug door een penalty achter Jay Gorter te schieten.

Na rust creëerde NEC de nodige kansen, maar mede door een uitblinkende Gorter wist Go Ahead de overwinning over de streep te trekken. Go Ahead en Almere City hebben nu allebei 74 punten, twee punten minder dan De Graafschap.