Sparta blijft in race om play-offs Europees voetbal en deelt dreun uit aan Vitesse

07-05-2021 21:48 Laatste update: 22:03
91

Sparta Rotterdam blijft een uitstekende kans maken op de play-offs om Europees voetbal. De Rotterdammers zijn aan een opmars bezig in de Eredivisie en wisten op het eigen Kasteel ook Vitesse te verslaan. Na negentig minuten spelen stond er een 1-0 eindstand op het scorebord.

Het was een gelijkopgaande eerste helft tussen Sparta en Vitesse. Halverwege de eerste helft pakte de thuisploeg het initiatief: de ploeg van trainer Henk Fraser wist Vitesse een aantal keer ver terug te drukken op de eigen helft en dat resulteerde ongeveer tien minuten voor de rust in de voorsprong. Bryan Smeets kopte een perfecte voorzet van Mario Engels achter Remko Pasveer.

Vitesse probeerde nog voor rust wat terug te doen. Het kwam via Maximilian Wittek tot twee keer toe dichtbij de gelijkmaker, maar het doel wist hij niet te vinden. De uitploeg had een penalty kunnen krijgen, na een handsbal van Adil Auassar, maar Bas Nijhuis en de VAR wilden er niet aan.

Na rust kwam er een ander Vitesse voor de dag. De Arnhemmers waren beter bij de les en dat resulteerde al snel in de eerste kansen. Oussama Tannane kreeg een aantal keer de kans om een vrije trap op het doel van Sparta te vuren, maar hij schoot de bal tot drie keer toe in de muur.

De ploeg van Thomas Letsch bleef aandringen, maar wist de bal maar niet voorbij Maduka Okoye te krijgen. In de slotfase van de wedstrijd profiteerde Sparta van de geboden ruimte: de Rotterdammers wisten de voorsprong verder uit te bouwen. Lennart Thy mocht de bal uit een hoekschop volledig vrij achter Pasveer werken, niet veel later maakte Emanuel Emegha zijn eerste treffer in het betaalde voetbal: 3-0.

Door de overwinning doet Sparta uitstekende zaken in de strijd om de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Fraser klimt over Heracles Almelo heen naar de achtste plaats. De Almeloërs komen zaterdag nog wel in actie tegen buurman FC Twente.