Lille koerst af op Ligue 1-titel, Newcastle deelt dreun uit aan Leicester

07-05-2021 23:03 Laatste update: 23:06
14

Lille OSC heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Ligue 1-titel. Op bezoek bij RC Lens werd er met 0-3 gewonnen. Burak Yilmaz was de grote man, met twee doelpunten. In Engeland deelde Newcastle United een flinke dreun uit aan Leicester City.

RC Lens - Lille OSC 0-3
Lille wist wat het te doen stond op bezoek bij Lens: er moest gewonnen worden om ook na dit weekend de koppositie in de Ligue 1 te behouden. Dat deden de mannen van trainer Christophe Gaultier overtuigend. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 0-3 eindstand op het scorebord. De grote man was Oranje-beul Burak Yilmaz, die met twee treffers zorgde voor een 0-2 stand bij rust.

Lille werd daarbij in het zadel geholpen door Clément Michelin. De Lens-middenvelder pakte in de 35e minuut zijn tweede gele kaart en kon alvast gaan douchen. Jonathan David zorgde na ongeveer een uur spelen vervolgens voor de 0-3. Door de overwinning staat Lille weer vier punten los van directe concurrent Paris Saint-Germain, dat dit weekend nog in actie komt tegen Stade Rennes.

Leicester City - Newcastle United 2-4
Newcastle United heeft een flinke dreun uitgedeeld op bezoek bij Leicester City. De ploeg van manager Brendan Rodgers, op dit moment derde in de Premier League, kwam tegen Newcastle op een 0-4 achterstand door doelpunten van Joseph Willock, Paul Dummett en Callum Wilson (2x). De thuisploeg wist nog twee keer terug te slaan via Marc Albrighton en Kalechi Iheanacho, maar daar bleef het bij.

Door de nederlaag kan Chelsea dit weekend over Leicester heen klimmen naar de derde plaats in de Premier League. The Blues nemen het op tegen Manchester City, een voorproefje op de Champions League-finale van later dit seizoen.

Real Sociedad - Elche 2-0