LIVE: niet op hoogste versnelling voetballend Ajax wint Klassieker ruim (gesloten)

LIVE: niet op hoogste versnelling voetballend Ajax wint Klassieker ruim (gesloten)

09-05-2021 16:10 Laatste update: 16:28
522

Voor kampioen Ajax zit het seizoen er al op, Feyenoord daarentegen heeft een rumoerige week achter de rug en lijkt na speelronde 34 nog door te moeten spelen. Beide aartsrivalen treffen elkaar zondagmiddag in De Kuip: de aftrap is om 14.30 uur en VoetbalPrimeur doet live verslag.

Feyenoord zat deze week in het oog van de storm. De stadionclub moest tegen hekkensluiter ADO Den Haag een blamerende 3-2 nederlaag slikken en trainer Dick Advocaat stelde zijn functie openlijk ter discussie. De Kleine Generaal is binnenboord gebleven, maar het water staat Feyenoord tot aan de lippen. Als de rug niet wordt gerecht tegen Ajax, lonken de play-offs om Europees voetbal.

Ajax won eerder dit seizoen met 1-0 van Feyenoord en heeft de buit inmiddels definitief binnen: de ploeg van Erik ten Hag heeft een officieus én een officieel titelfeest kunnen vieren. De scherpe randjes zijn er dus af voor Ajax, al zal men ongetwijfeld revanche willen nemen voor de vorige uitwedstrijd tegen Feyenoord in competitieverband. 6-2 werd het op 27 januari 2019.