MD: Koeman en de zijnen gecharmeerd, Barça overweegt tweede Gravenberch-poging

MD: Koeman en de zijnen gecharmeerd, Barça overweegt tweede Gravenberch-poging

08-05-2021 16:13
94

De naam van Ryan Gravenberch is opnieuw op het lijstje van FC Barcelona verschenen, meldt Mundo Deportivo zaterdag. De Catalanen probeerden hem op zijn vijftiende al over te nemen van Ajax en zijn onder de indruk van de ontwikkeling die de middenvelder sindsdien heeft doorgemaakt.

Gravenberch wordt op de laatste speeldag van dit Eredivisie-seizoen negentien, maar is nu al één van de dragende spelers bij Ajax. Dat heeft de interesse gewekt van een groot aantal topclubs en ook Barça ligt nu dus op de loer. De Catalanen willen komende zomer hun middenveld versterken, aangezien dertiger Sergio Busquets binnenkort vervangen moet worden: de namen van Eduardo Camavinga (Stade Rennes), Manuel Locatelli (Sassuolo) en Mikel Merino (Real Sociedad) waren al genoteerd, volgens MD mag ook Gravenberch aan dat lijstje toegevoegd worden.

Wedden

Meer odds

Columnist Lluís Canut – tevens een goede bekende van trainer Ronald Koeman – weet dat Gravenberch er goed op staat in Camp Nou. Volgens Canut zou de komst van de Ajax-middenvelder passen in de Nederlandse traditie van FC Barcelona. 'Eén meter negentig lang en volgens de technische staf gezegd met dezelfde stijl als Frank Rijkaard. Dit kan het volgende hoofdstuk in de Nederlandse geschiedenis worden, de opvolger van Busquets. Het zijn grote woorden...', schrijft hij in zijn column.

MD houdt overigens nog een slag om de arm. Gravenberch liet onlangs weten dat hij nog een jaartje bij Ajax wil blijven en wordt begeleid door zaakwaarnemer Mino Raiola, die een betere relatie heeft met clubs als Manchester United en Juventus, die ook aan de Ajacied gelinkt worden. Barça staat echter op goede voet met Ajax: in het recente verleden werden Jasper Cillessen, Frenkie de Jong en Sergiño Dest opgepikt uit Amsterdam.