Twente en Heracles houden elkaar in evenwicht na spectaculaire slotfase

08-05-2021 18:22 Laatste update: 18:42
41

Heracles Almelo en FC Twente hebben elkaar in de Grolsch Veste evenwicht gehouden: de derby eindigde in 1-1. De VAR vertolkte in het slot van de wedstrijd nog een hoofdrol, door een toegekende strafschop voor FC Twente ongedaan te maken.

De eerste helft leverde niet erg veel spektakel op in De Grolsch Veste. Alleen Twente kreeg een grote kans: Luka Ilić kopte een bal op de paal van het Heracles-doel. Danilo probeerde in de rebound alsnog voor de 1-0 te zorgen, alleen stak Heracles-captain Robin Pröpper daar een stokje voor. Zodoende stond de brilstand nog op het scorebord bij rust.

Het tweede bedrijf begon ook zonder al te veel spektakel. Daar kwam vanaf de zeventigste minuut verandering in. Mats Knoester kopte Heracles toen op een 0-1 voorsprong. Niet veel later leek Twente echter een strafschop te krijgen, nadat Queensy Menig in de zestien naar de grond werd gewerkt. De VAR zette een streep door de penalty, doordat doelman Joël Drommel voorafgaand aan het penaltymoment een doeltrap nam, terwijl de bal niet stil lag.

Ondanks dat kwam de gelijkmaker er tóch voor Twente. Danilo schoot de bal van buiten de zestien hoog tegen de touwen: 1-1. Enkele minuten later werd Danilo opnieuw gevaarlijk vanuit een vrije trap. Heracles-doelman Janis Blaswich kon echter wegboksen. In de blessuretijd legde Rai Vloet aan de andere kant aan voor een vrije trap. Ook hij wist niet te scoren, al moest Drommel zich volledig strekken.

Uiteindelijk eindigde de laat op gang gekomen derby in een 1-1 gelijkspel. De remise is vooral voor Heracles bijzonder ongunstig: de Almeloërs vallen nu namelijk buiten de play-offplekken. Twente kon de nacompetitie voor een Europees ticket een week eerder al uit het hoofd zetten, na de nederlaag bij Fortuna. De formatie van Ron Jans staat nu elfde, al heeft achtervolger sc Heerenveen nog een wedstrijd te goed.