VVV laat uitgelezen mogelijkheid liggen: RKC ontsnapt met een punt uit Venlo

08-05-2021 22:53
52

VVV-Venlo heeft de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie uit handen gegeven. RKC Waalwijk, de nummer veertien van de Eredivisie, kwam in De Koel in de slotfase nog langszij en sleepte er een gelijkspel uit: 3-3.

Met VVV als nummer zeventien en RKC als nog niet veilige nummer veertien was het voor beide partijen zaak om drie punten over te houden aan het cruciale kelderduel. De Venlonaren gaven daartoe al snel de eerste aanzet en deden dat uiteraard via topscorer Giorgos Giakoumakis. De Griek, die amper meetrainde in de laatste vier weken en maar net fit was, tikte al na drie minuten op aangeven van Vito van Crooij knap binnen bij de eerste paal: 1-0.

Die treffer bracht niet de gewenste opluchting en vertrouwen bij VVV. De twaalf opeenvolgende nederlagen die de formatie van trainer Jos Luhukay leden, werkten ook tegen RKC door en de Waalwijkers werden dan ook in staat gesteld om weer op gelijke hoogte te komen. Thijs Oosting mocht ongezien uit de rug van de Limburgse defensie wegsluipen en maakte er oog in oog met Thorsten Kirschbaum 1-1 van.

Nog voor rust kwamen de bezoekers uit Waalwijk zelfs op voorsprong. Cyril Ngonge kon vrij uithalen van afstand en vuurde binnen, waardoor de opgave voor de thuisploeg nog lastiger werd gemaakt. Waar in voorgaande wedstrijden de veerkracht en de hoop op een wederopstanding echter uitbleven, bleek VVV ditmaal wél uit het goede hout gesneden te zijn.

Nog voor rust zorgde Joshua John op aangeven van weer Van Crooij voor de 2-2 en in de tweede helft leek alles goed te vallen voor Luhukay en de zijnen. De aanval werd gezocht en de 3-2 van uitblinker Van Crooij, die ditmaal zelf de trekker overhaalde, was een verdiende uitkomst. Daarna moesten de Venlonaren een kwartier vol zien te houden, maar dat lukte niet.

Vijf minuten voor tijd maakte uitgerekend Giakoumakis hands, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Ngonge ontfermde zich over dat karweitje (3-3) en zorgde er daarmee voor dat beide ploegen een punt overhielden aan de wedstrijd. Daar hebben ze eigenlijk allebei niets aan.

VVV blijft namelijk de nummer zeventien van de Eredivisie en staat een punt achter op FC Emmen, dat zestiende is en blijft. Die ploeg krijgt morgen de kans om verder uit te lopen, net als nummer vijftien Willem II. RKC is en blijft veertiende en moet ook hopen dat Emmen en Willem II geen resultaat halen. De ploeg van trainer Fred Grim zou namelijk, als het tegenzit, na deze speelronde op plek vijftien kunnen staan met hetzelfde puntenaantal als de nummer zestien.