Gemeente Rotterdam spant kort geding aan, vraagtekens rond Klassieker

Gemeente Rotterdam spant kort geding aan, vraagtekens rond Klassieker

09-05-2021 09:47 Laatste update: 09:48
126

De Gemeente Rotterdam heeft een kort geding aangespannen tegen de politiestaking rond De Klassieker van zondagmiddag. Het hoopt daarmee te voorkomen dat de politie tussen 13.00 uur en 15.00 uur zijn taken neerlegt.

De Klassieker staat zondag om 14.30 uur op het programma. De politiebonden lieten zaterdag weten dat er serieus over nagedacht wordt om de taken tijdens De Klassieker neer te leggen vanwege de botsingen met hooligans en coronademonstranten in Rotterdam en Barneveld eerder deze week.

Dit probeert de Gemeente Rotterdam koste wat kost te voorkomen. Het kort geding dient zondagochtend om 11.00 uur in de rechtbank van Rotterdam. De politiebonden ACP, ANPV en NPB gaven in een eerdere verklaring aan van plan te zijn om het werk tussen 13.00 uur en 15.00 uur neer te leggen. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp heeft aan Nu.nl bevestigd dat er een kort geding is aangespannen door de Gemeente Rotterdam.

De politiebonden wachten de uitslag van het kort geding af. De KNVB houdt de situatie in de gaten, maar wil vooralsnog niet reageren. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax door kan gaan zonder de inzet van politie.