Toekomstig 'partner' van Teze bij PSV: 'Waarom niet? Ik geloof in mijn kansen'

Toekomstig 'partner' van Teze bij PSV: 'Waarom niet? Ik geloof in mijn kansen'

09-05-2021 10:26
44

Armando Obispo is nog altijd vol vertrouwen over zijn toekomst bij PSV. De 22-jarige verdediger is alweer enkele maanden fit na zijn knieblessure en hoopt volgend seizoen een basisplaats te veroveren.

Misschien vormt Obispo dan wel een verdedigingsduo met Jordan Teze, die eveneens is opgeleid door PSV. "Waarom niet?", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik geloof in mijn kansen en het zou geweldig zijn, maar besef ook heel goed dat ik het allemaal nog waar moet maken. In het leven heb je niet alles in de hand. Nadenken over waar je over een paar jaar staat, daar geloof ik niet zo in. Je moet jezelf elke dag weer bewijzen."

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat ik van achteruit aan de bal iets kan toevoegen met mijn pass naar voren", vervolgt de linkspoot. "In het systeem dat wij spelen, kan dat heel nuttig zijn om soms iets te forceren. Daarnaast heb ik de snelheid om met ruimte in de rug te verdedigen en ben ik in fysiek opzicht sterker geworden dan een paar jaar geleden. In het seizoen bij Vitesse heb ik niets gemist en dit jaar wilde ik die lijn bij PSV doortrekken. Dat dat niet is gelukt, is balen. Toch geloof ik nog steeds dat het in de toekomst mogelijk is."

Obispo blijft jagen op zijn doorbraak in het Philips Stadion. "Ik wil eerst op het veld laten zien wat ik waard ben. Aan mooie praatjes heb je niks."