Absolute hoofdrol voor Robben: Groningen boekt ruime zege op Emmen

09-05-2021 14:08
68

Een uitblinkende Arjen Robben heeft FC Groningen zondag bij de hand genomen tijdens zijn tweede basisplaats van het seizoen. De 96-voudig international leidde de ploeg van coach Danny Buijs naar een 0-4 zege bij FC Emmen.

Robben viel vorige week een halfuur voor tijd in tegen Sparta en verscheen aan De Oude Meerdijk voor het eerst sinds september 2020 aan de aftrap. De eerste kans was via Sergio Peña nog voor de thuisploeg, maar daarna nam Groningen de regie over. Mo El Hankouri raakte de lat met een fraaie poging en een afstandsschot van Bart van Hintum werd gekeerd door Michael Verrips. Groningen had het betere van het spel en kwam na 28 minuten verdiend op voorsprong. Van Hintum kopte raak bij de tweede paal na een goede vrije trap van Ramon Pascal Lundqvist.

In de tweede helft stal Robben vervolgens de show. De 37-jarige aanvaller speelde na 52 minuten Alessio Da Cruz vrij met een slim genomen vrije trap en die laatste maakte dat goed af: 0-2. Robben had het sowieso op zijn heupen. Niet veel later wist hij opnieuw Da Cruz te vinden, maar dit keer lag Verrips in de weg. In de rebound trof El Messaoudi de lat. Het was slechts uitstel van executie voor Emmen, want na 62 minuten viel de beslissing. Weer claimde Robben de hoofdrol: met een perfecte steekpass stelde hij Da Cruz in staat om zijn tweede te maken.

Robben mocht - met twee assists op zak - gaan rusten tien minuten voor tijd, waarna Paulos Abraham nog een duit in het zakje deed. Na een schitterende bal van Ko Itakura rondde de jonge Zweed oog-in-oog met Verrips af. Groningen boekte zodoende een overtuigende zege en is wel zeker van de play-offs. Emmen moet nog op zijn tellen passen. De formatie van Dick Lukkien staat nu zestiende met 24 punten. Dat betekent deelname aan de nacompetitie, maar VVV-Venlo (23 punten) en ADO Den Haag (19 punten) zitten Emmen nog op de hielen.