ADO Den Haag geeft comeback gestalte met zege op PEC Zwolle

09-05-2021 16:22
73

Tot een week geleden gaf niemand meer iets voor de kansen van ADO Den Haag, maar met nog twee speelronden te gaan is de kans op handhaving flink toegenomen. De ploeg van Ruud Brood won vorige week van Feyenoord en versloeg zondag ook PEC Zwolle: 0-1.

Het was duidelijk dat ADO tegen Feyenoord voor de laatste kans op handhaving vocht. Maar de overwinning op Feyenoord zou geen waarde hebben als er niet ook van PEC gewonnen werd. De start van ADO was in ieder geval veelbelovend. De Hagenaars kwamen al na twaalf minuten op voorsprong door Bobby Adekanye. De van SS Lazio gehuurde aanvaller schoot de bal vanaf de rand van de zestien achter Xavier Mous. En kort na de 0-1 hoopte John Goossens 0-2 te maken, maar hij miste. PEC had amper iets in te brengen.

De druk van ADO hield ook na de rust aan. Kansen waren er voor Adekanye en Abdenasser El Khayati, terwijl PEC er amper iets van bakte. Dat werd extra duidelijk toen trainer Bert Konterman in één keer maar liefst drie keer wisselde.

ADO was de betere partij in Zwolle, maar de grootste kans in de slotfase was voor PEC. Reza Ghoochannejhad zag zijn afstandsschot op de paal belanden, terwijl Shaquille Pinas zijn schot gekeerd zag worden door Mous. Het was in de laatste paar minuten een kwestie van tegenhouden voor ADO en met succes.

Met nog twee wedstrijden te gaan is de achterstand op nummer zestien FC Emmen plots nog maar twee punten. ADO speelt nog thuis tegen Willem ll en uit bij FC Twente.