Ten Hag overwoog Onana te brengen tijdens bekerpotjes: 'Maarten was verbolgen'

Ten Hag overwoog Onana te brengen tijdens bekerpotjes: 'Maarten was verbolgen'

09-05-2021 18:06 Laatste update: 18:15
32

Ajax-trainer Erik ten Hag is tevreden met de overwinning op Feyenoord. Ook als het voor rust 1-1 zou worden, had hij het gevoel dat zijn ploeg het duel nog kon winnen. Het werd zondag 0-3 in De Kuip.

"We hebben het initiatief naar ons toegetrokken. Zij kregen de eerste kans uit een countersituatie, maar daarna kregen wij ook kansen. Ik denk dat wij de hele wedstrijd hebben gedomineerd", zegt Ten Hag tegen ESPN.

Wedden

Meer odds

Vlak voor rust wist doelman Maarten Stekelenburg zich te onderscheiden door de strafschop van Leroy Fer te stoppen. "Dat is een cruciaal moment. Maar ook bij 1-1 had ik het vertrouwen dat we de wedstrijden met tien man hadden kunnen winnen", aldus Ten Hag tegen de NOS.

Het tegenhouden van strafschoppen is een specialiteit van Stekelenburg. "Ja zeker. Met de bekerwedstrijden hebben we wel overwogen om Onana te brengen", zegt Ten Hag. "Daar was Maarten verbolgen over, want hij heeft ook een heel goed track record. Dat hebben we nagekeken en dat klopt inderdaad: hij stopt ook regelmatig penalty's. Onana staat bekend als een geweldige penaltystopper, maar Maarten dus ook."