PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

09-05-2021 18:40 Laatste update: 18:42
76

PSV staat weer tweede in de Eredivisie. In de laatste wedstrijd van de 32ste speelronde hadden de Eindhovenaren geen kind aan degradatiekandidaat Willem II, dat geen enkel schot op doel liet noteren: 0-2.

Eran Zahavi, Mario Götze en Mohamed Ihattaren ontbraken zondag in Tilburg, waardoor trainer Roger Schmidt met een aantal verrassende namen begon. Eén van hen was Marco van Ginkel, die voor het eerst in meer dan drie jaar aan de aftrap mocht verschijnen in een Eredivisie-wedstrijd.

Van Ginkel zag na 26 minuten hoe PSV op voorsprong kwam door een goal van Donyell Malen. De aanvaller profiteerde van goed voorbereidend werk van Yorbe Vertessen. Daarvoor was Noni Madueke, die wordt begeerd door tal van buitenlandse clubs, nog dicht bij de openingstreffer.

Het dominante PSV ging na de goal van Malen op zoek naar meer, maar vergat zichzelf te belonen. Willem II-doelman Arijanet Muric was één van de weinige Willem II-spelers die wél een voldoende haalde. Onder meer Malen had vaker kunnen scoren.

Vijf minuten na rust kreeg PSV de verdiende goal in de schoot geworpen. Een kopbal van Denzel Dumfries belandde via de onfortuinlijke Derrick Köhn in het Willem II-doel: 0-2. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en de PSV-overwinning een fout.

Door de zege heeft PSV weer één punt meer dan nummer drie AZ. In de laatste Eredivisie-week spelen de Eindhovenaren tegen PEC Zwolle (donderdag, thuis) en FC Utrecht (zondag, uit). Willem II blijft vijftiende en heeft één punt meer dan nummer zestien FC Emmen.