VP's Elftal van de Week: Robben leidt hofleverancier Groningen, duo van Ajax

VP's Elftal van de Week: Robben leidt hofleverancier Groningen, duo van Ajax

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 10:00ma 10-05-2021 om 10:00

Laatste update: maandag 10 mei 2021 om 10:16ma 10-05-2021 om 10:16

FC Groningen is na de 32ste speelronde van de Eredivisie hofleverancier in VP's Elftal van de Week. Eén van de drie Groningse spelers is Arjen Robben. Ajax levert een tweetal, gevolgd door ADO Den Haag, sc Heerenveen, AZ, Sparta, RKC Waalwijk en VVV-Venlo met eenlingen.

Maarten Stekelenburg (Ajax)
De EK-deelname van Stekelenburg wordt met de week waarschijnlijker. Druk had hij het niet in de Klassieker, maar wat hij moest doen, deed hij met verve. Hoogtepunt: de gekeerde strafschop van Leroy Fer.

Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag)
ADO gelooft weer in handhaving na overwinningen op Feyenoord en PEC Zwolle, niet in de laatste plaats door Zuiverloon. De routinier is met zijn onverzettelijkheid goud waard.

Jurriën Timber (Ajax)
De beste veldspeler in de Klassieker. Timber was verdedigend soeverein én maakte met zijn inspeelpasses in aanvallende zin het verschil. Na de wissel van Noussair Mazraoui ook goed als rechtsback.

Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen)
Heel opvallend speelde hij niet en de competitiewedstrijd tussen Heerenveen en FC Utrecht zal snel vergeten worden, maar de prestatie van Bochniewicz verdient lof. De Pool was op geen fout te betrappen.

Bruno Martins Indi (AZ)
Met een leep balletje op Jesper Karlsson stond Martins Indi aan de basis van de enige AZ-goal, die vanaf de strafschopstip werd gemaakt door Albert Gudmundsson. Hopelijk is dit het begin van een mooie periode voor BMI.

Bryan Smeets (Sparta)
Sparta is de laatste weken niet te stoppen en doet een serieuze gooi naar de play-offs om een Conference League-ticket. Smeets, die zich in het elftal heeft geknokt, was tegen Vitesse met een goal en assist de grote man.

Azor Matusiwa (FC Groningen)
In de week dat N'Golo Kanté uitblonk in de Champions League-zege van Chelsea op Real Madrid, maakte een vergelijkbare speler indruk in de Eredivisie: Matusiwa had de volledige controle op de Oude Meerdijk, waar Groningen met 0-4 won.

Cyril Ngonge (RKC Waalwijk)
Degradatiestress wil nog weleens verlammend werken, maar Ngonge heeft daar geen last van. De twintigjarige Belg speelt op dit moment zijn beste voetbal van het seizoen.

Alessio Da Cruz (FC Groningen)
Hij lijkt volgend seizoen niet meer in Groningen te spelen, omdat hij zich beter op zijn plek voelt in het Italiaanse voetbal. Bij Emmen - Groningen was daar weinig van te merken. De aanvaller scoorde twee keer op aangeven van Robben.

Arjen Robben (FC Groningen)
Het is een cadeau om Robben nog aan het werk te zien in de Eredivisie. Op het kunstgras van FC Emmen beleefde de nog altijd bloedfanatieke aanvaller (37) zijn beste voetbaldag sinds zijn rentree bij Groningen.

Vito van Crooij (VVV-Venlo)
Twee assists én een goal: Van Crooij had een Eredivisie-weekend om U tegen te zeggen. Toch was het onvoldoende voor de drie punten. Op basis van zijn optreden van zaterdagavond verdient hij in de Eredivisie te blijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie was dit weekend de beste?

Stekelenburg
13%
Zuiverloon
3%
Timber
12%
Bochniewicz
2%
Martins Indi
2%
Smeets
4%
Matusiwa
1%
Ngonge
1%
Da Cruz
1%
Robben
56%
Van Crooij
5%
(1109 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws