'Relatief rustige Klassieker, wel fans met messen en boksbeugels in Vlaardingen'

'Relatief rustige Klassieker, wel fans met messen en boksbeugels in Vlaardingen'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 22:16zo 09-05-2021 om 22:16

De aanloop naar De Klassieker was intens, maar tijdens de wedstrijd zelf was het relatief rustig. De politie moest alleen in het Zuid-Hollandse Vlaardingen in actie komen om een confrontatie tussen Feyenoord- en Ajax-fans te voorkomen.

Voorafgaand aan Feyenoord-Ajax waren er zowel in Rotterdam als in Amsterdam explosies. Zaterdag voerden de politie en de ME charges uit tijdens een samenkomst van Feyenoord-fans: een enkeling had vuurwerk naar de aanwezige agenten gegooid. De landelijke politievakbond dreigde even met een staking op zondagmiddag, maar stond alsnog paraat.

Volgens het Algemeen Dagblad hoefde er in de buurt van De Kuip niet ingegrepen te worden. De spelers en stafleden van beide teams konden ongehinderd vertrekken na Ajax' 0-3 overwinning bij de rivaal. Hierbij was een klein aantal voetbalfans aanwezig, maar de sfeer was 'gemoedelijk', bericht een verslaggever ter plaatse.

Dat was in het naburige Vlaardingen niet het geval: de politie moest ingrijpen om rellen te voorkomen, hield negen aanwezigen aan en trof messen en boksbeugels aan. "Deze mensen hadden in ieder geval niet de intentie om gezellig voetbal te kijken. Daarom hebben we vroeg ingegrepen, dat bleek ook nodig", wordt een woordvoerder geciteerd door het AD. Op social media circuleerden al beelden van oprukkende ME-busjes in Vlaardingen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws