Afgang dreigt voor Juventus: onttroonde kampioen buiten Champions League-plekken

Afgang dreigt voor Juventus: onttroonde kampioen buiten Champions League-plekken

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 22:36zo 09-05-2021 om 22:36

Juventus heeft de Serie A-troon al aan Internazionale af moeten staan en dreigt nu nóg dieper te zinken. De Oude Dame werd thuis afgeschminkt door AC Milan en is afgezakt naar plek vijf in de Serie A: Matthijs de Ligt en de zijnen hebben nog drie wedstrijden de tijd om alsnog Champions League-voetbal af te dwingen.

Concurrenten Atalanta Bergamo en Napoli hadden eerder dit weekend gedaan wat ze moesten doen, waardoor de druk er vol op stond in Turijn: Serie A-mastodonten Juventus en AC Milan stonden bij aanvang op een gedeelde vierde plek. De eerste helft was voorzichtig en leek zonder doelpunten te eindigen, maar Brahim Díaz besliste ander: de Spanjaard pikte de bal op na halfslachtig wegwerken van Wojciech Szczesny en deponeerde hem in de verre bovenhoek.

Die klap kwam Juventus niet meer te boven, hoewel Szczesny zijn ploeg nog even op de been hield door een penalty van Franck Kessié te stoppen. In de absolute slotfase werd het verschil gemaakt door de gasten: Ante Rebic volgde het voorbeeld van Díaz en vond ook de bovenhoek. Fikayo Tomori strooide met zijn 0-3 extra zout in de wonden.

Juventus gaat als nummer vijf van Italië de 36ste speelronde in, op één punt van Napoli en drie van AC Milan en Atalanta. De Oude Dame speelt nog tegen Sassuolo, kampioen Internazionale en Bologna.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws