Zahavi-drama dreunt na bij PSV: 'Laatst nog bij Di María en Marquinhos'

Zahavi-drama dreunt na bij PSV: 'Laatst nog bij Di María en Marquinhos'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 08:28ma 10-05-2021 om 08:28

De gewapende overval op het gezin van Eran Zahavi dreunt na bij PSV. Marco van Ginkel leeft mee met de Israëlische spits, die in de bus op weg naar Tilburg te horen kreeg wat er zich thuis in Amsterdam afspeelde.

Kort voor de uitwedstrijd tegen Willem II werd Zahavi gebeld door zijn vrouw, die vastgebonden en mishandeld werd in het bijzijn van hun kinderen. "Sinds corona reizen we met twee bussen naar een uitwedstrijd. Eran zat bij mij in de bus. Toen hoorden we al dat er iets aan de hand was", vertelt Van Ginkel aan Omroep Brabant. Hij spreekt van een 'heftig verhaal'. "Eran is een aardige kerel. Ik hoop dat de familie er snel bovenop komt."

In De Telegraaf vertelt Van Ginkel dat Zahavi 'zwaar overstuur' was. "Bij Stoke City in Engeland maakten spelers ook wel eens een overval mee", zegt de middenvelder, die voor het eerst in drie jaar weer in de basis begon tijdens een Eredivisie-wedstrijd. "Het gebeurt weleens dat dit soort mensen het daarop gemunt hebben, omdat ze weten dat je dan als voetballer van huis bent. Dan hoop je maar dat er niemand thuis is. Sommige jongens lieten hun huis dan ook beveiligen."

Ook bij Chelsea maakte Van Ginkel het mee, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. En hij heeft de verhalen uit het buitenland gehoord. "Je zag het laatst nog bij Ángel Di María en Marquinhos van Paris Saint-Germain. Maar dat het zó dichtbij komt als nu, dat is onwerkelijk. Want Eran kreeg in de bus live mee wat op dat moment bij hem thuis gebeurde."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws