Ten Hag hekelt rode kaart én Álvarez: 'Double punishment, wat moet hij dan?'

10-05-2021 10:17
157

Erik ten Hag was niet te spreken over de rode kaart die Edson Álvarez in De Klassieker voorgehouden kreeg. De trainer van Ajax zag niet alleen een kwalijke rol van de scheidsrechter, maar ook van de Mexicaan zelf.

Vlak voor rust kreeg de verdedigende middenvelder van Ajax de bal net onder de schouder. Scheidsrechter Danny Makkelie kende Feyenoord een penalty toe en stuurde Álvarez weg, omdat hij met zijn actie een doelpunt leek te voorkomen. "Als de bal van zó dichtbij wordt geschoten, waar moet je je handen dan laten?", vraagt Ten Hag zich na afloop af voor de camera van ESPN. "Het is aan de arbitrage, maar dit is double punishment."

De oefenmeester van de Amsterdammers, die dankzij Maarten Stekelenburg geen tegendoelpunt kregen uit de toegekende penalty, vond wel dat de Mexicaan nooit in die situatie had mogen komen. "Hij geeft een vrije trap weg, maar Edson moet voor die vrije trap hoger verdedigen. Die bal lijkt uit te gaan en daar speculeert hij een beetje op."

Door de gemiste strafschop van Leroy Fer wist Ajax een 0-1 voorsprong, verkregen door een eigen doelpunt van Marcos Senesi, tot de rust vast te houden. In de tweede helft kregen de Amsterdammers weer een doelpunt in de schoot geworpen toen Ridgeciano Haps de bal in eigen doel schoot. Mohammed Kudus bepaalde de eindstand na een rappe counter op 0-3.