'Volop interesse voor topscorer Giakoumakis: VVV hoopt op achtcijferig bedrag'

'Volop interesse voor topscorer Giakoumakis: VVV hoopt op achtcijferig bedrag'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 11:24ma 10-05-2021 om 11:24

Laatste update: maandag 10 mei 2021 om 11:24ma 10-05-2021 om 11:24

Giorgos Giakoumakis kan deze zomer een fraaie transfer gaan maken. De topscorer van de Eredivisie, die tegen degradatie strijdt met VVV-Venlo, staat in de belangstelling van clubs uit een groot aantal landen.

Voetbal International weet dat clubs uit Engeland, Duitsland, Turkije en Qatar geïnformeerd hebben naar de Griek. Zij hebben zich gemeld bij VVV of bij de zaakwaarnemer van Giakoumakis, die zelf graag in Nederland zou willen blijven. Er is echter geen interesse uit de Eredivisie en als dat niet verandert, hoopt de Griek op een kans in een groot voetballand. Naar verluidt wil hij niet voor het geld kiezen.

Giakoumakis is dit seizoen de enige reden dat VVV zich nog kan handhaven. Hij scoorde maar liefst 25 keer en blijkt een gouden greep te zijn van technisch manager Stan Valckx, die hem voor minder dan twee ton overnam van AEK Athene. Een veelvoud van dat bedrag ligt in het verschiet voor de Limburgers: de club zet in op een bedrag van zes tot tien miljoen euro voor de spits, die nog een jaar met een optie tot een extra seizoen vastligt in Venlo.

Op die manier kan de doelgerichte Griek zijn club alsnog redden. Als hij er niet in slaagt om de Venlonaren in de Eredivisie te houden, kan hij door voor veel geld te vertrekken een financiële reddingsboei voor zijn club worden. Met dat geld kan VVV in de Keuken Kampioen Divisie overleven en op een snelle rentree op het hoogste niveau inzetten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws