Droommove voor Oranje Leeuwin: 'Dat ze een transfersom betalen, zegt wel iets'

Droommove voor Oranje Leeuwin: 'Dat ze een transfersom betalen, zegt wel iets'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 12:51ma 10-05-2021 om 12:51

Een absolute toptransfer voor Jill Roord: de Oranje Leeuwin (24) verruilt Arsenal voor VfL Wolfsburg, dat een afkoopsom betaalt aan de Londense club.

Roord heeft in Duitsland een driejarig contract ondertekend. Ze speelde sinds 2019 bij Arsenal en kwam eerder uit voor FC Twente en Bayern München. Wolfsburg is de regerend landskampioen en was vorig jaar nog Champions League-finalist. Dominique Janssen en Shanice van de Sanden staan er al onder contract, Joëlle Smits en Lynn Wilms zullen snel volgen en FC Twente-trainer Tommy Stroot staat volgend seizoen voor de groep in Wolfsburg.

Voor Roord kwam het aanbod van Wolfsburg als geroepen. "In alle opzichten ga ik erop vooruit", laat ze weten aan het Algemeen Dagblad. "Het is wel moeilijk om Arsenal te verlaten omdat ik veel om de club geef. Maar ik pak deze kans. Dat ze een transfersom betalen, ik hou me er niet mee bezig hoeveel dat is, zegt wel iets: ze willen me graag hebben. Daar spreekt vertrouwen uit."

De Oranje Leeuwin had het niet makkelijk in Londen, waar ze door de coronacrisis aan haar appartement gekluisterd was. "Ik ben van mezelf een optimistisch mens, maar ik heb het echt zwaar gehad. Het kwam eigenlijk hier op neer: na de training wachten op de volgende dag dat je weer kunt trainen. Alleen op een appartement is dan mentaal heftig. In januari moesten we vanwege besmettingen bij de club ook nog twee keer in quarantaine. Dat was wel echt de minste periode."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws