'We hebben voor 8,5 miljoen euro verkocht en maar 750.000 euro uitgegeven'

'We hebben voor 8,5 miljoen euro verkocht en maar 750.000 euro uitgegeven'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 13:02ma 10-05-2021 om 13:02

Het is opmerkelijk dat nog geen enkele topclub het aandurft met Henk Fraser. Dat stelt technisch directeur Henk van Stee, die vindt dat de Sparta-trainer het maximale uit zijn spelersmateriaal haalt.

Sparta heeft na de stunt tegen Vitesse (3-0) goede papieren om achtste te worden in de Eredivisie. Lukt dat, dan staan de Rotterdammers na moeilijke jaren in de play-offs om een Conference League-ticket. "We hebben als voordeel dat we een beter doelsaldo hebben dan de concurrentie", beseft Van Stee in gesprek met De Telegraaf.

Het aandeel van Fraser in het succes is 'heel groot'. "Ik vind hem een trainer die het maximale uit spelers haalt. Dat heeft hij bij ADO Den Haag gedaan, bij Vitesse met het winnen van de enige prijs in de historie en nu alweer drie seizoenen bij Sparta. Het verbaast mij dat Henk Fraser nog niet is weggehaald door een topclub, maar ik ben er wel blij mee."

Van Stee is trots op het feit dat hij en Fraser ook op de transfermarkt goede zaken doen. "We hebben voor 8,5 miljoen euro verkocht en maar 750.000 euro uitgegeven aan transfersommen, minder dan 10 procent. Met Abdou Harroui en Maduka Okoye hebben we nu ook weer twee spelers voor wie heel veel belangstelling is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Fraser verdient een topclub

Eens
87%
Oneens
13%
(3041 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws