Giakoumakis door het stof: 'Hele domme fout van me, ik ben boos op mezelf'

Giakoumakis door het stof: 'Hele domme fout van me, ik ben boos op mezelf'

10-05-2021 14:59
26

Uitgerekend Eredivisie-topscorer Giorgos Giakoumakis ging tijdens het cruciale degradatieduel tussen VVV-Venlo en RKC Waalwijk in de fout. De Griek maakte vlak voor tijd hands, waarna RKC uit de daaropvolgende strafschop 3-3 maakte en een kostbaar punt meenam uit De Koel.

Giakoumakis trok na afloop het boetekleed aan: hij stond in het muurtje bij een vrije trap van RKC en kreeg de bal tegen zijn arm. "Ik had mijn lichaam er niet in moeten draaien. Het is een domme fout van mij", toont hij in gesprek met De Telegraaf berouw. "Het is een fout die mijn team de drie punten heeft gekost, punten die we zo hard nodig hebben. Ik ben erg boos op mezelf."

De nummer voorlaatst van de Eredivisie staat één punt achter FC Emmen en één punt voor het opgeleefde ADO Den Haag: in de laatste twee speelrondes speelt VVV nog tegen Ajax en FC Emmen. "We geven het niet op", houdt Giakoumakis de moed erin. "Natuurlijk hebben we een moeilijke wedstrijd tegen Ajax voor de boeg. Maar we moeten nog twee keer alles geven. Dan moeten we hopen dat we op de laatste speeldag nog in leven zijn en dat we het met drie punten tegen FC Emmen nog kunnen redden."