Dreigende taal voor Super League-deelnemer Juventus: 'Dan ook geen Serie A'

Dreigende taal voor Super League-deelnemer Juventus: 'Dan ook geen Serie A'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 16:58ma 10-05-2021 om 16:58

Juventus heeft zich nog steeds niet formeel teruggetrokken uit de Super League en dat is de Italiaanse bond een doorn in het oog. Bondsvoorzitter Gabriele Gravina heeft zelfs gedreigd met Serie A-uitsluiting voor La Vecchia Signora.

Juventus behoorde samen met Internazionale en AC Milan tot de twaalf oprichters van de nieuwe topcompetitie. Nadat de meesten van hen zich terug hadden getrokken, publiceerde Juventus een statement waarin het aangaf nog steeds overtuigd te zijn van de meerwaarde van het project. De Italiaanse bond eist echter dat de onttroonde landskampioen zich alsnog terugtrekt. "De regels zijn duidelijk: als Juventus nog steeds deel uitmaakt van de Super League, kan het niet deelnemen aan de Serie A", aldus Gravina tijdens een persconferentie.

Uitsluiting van competitievoetbal is dus een mogelijkheid. "Als clubs deel willen nemen, moeten ze de regels accepteren: en als Juventus dat niet doet, zullen ze uitgesloten worden. Ik zou het spijtig vinden voor de fans, maar regels zijn nu eenmaal regels."

De ploeg van Andrea Pirlo maakt sowieso al moeilijke weken door. Juventus werd na negen (!) landstitels op rij onttroond door Internazionale en is na een 0-3 nederlaag tegen AC Milan uit de top-vier van de Serie A verdwenen. De Oude Dame heeft nog drie wedstrijden de tijd om alsnog de Champions League te halen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Serie A Juventus

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws