Reactie Raiola op situatie-Zahavi: 'Trek 100.000 euro uit als 'verzekering''

Reactie Raiola op situatie-Zahavi: 'Trek 100.000 euro uit als 'verzekering''

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 19:28ma 10-05-2021 om 19:28

Laatste update: maandag 10 mei 2021 om 20:53ma 10-05-2021 om 20:53

Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft geschokt gereageerd op de situatie rond PSV-spits Eran Zahavi. Het gezin van de Israëliër werd zondag overvallen en ernstig bedreigd. Raiola roept op tot betere beveiliging voor voetballers.

Raiola, die overigens niet de zaakwaarnemer van Zahavi is, maar in het algemeen wel iets over de situatie wil zeggen, is geschrokken. "In Nederland slaat dit in als een bom, omdat we het gelukkig niet gewend zijn. Maar in de grote voetballanden zijn gewelddadige overvallen en berovingen helaas al veel langer schering en inslag. Het copy-cat-gedrag is nu overgeslagen naar ons land. Door sociale media geven spelers te veel privacy op. Het brengt mensen op gekke ideeën", zegt Raiola tegen De Telegraaf.

Raiola ziet dat veel criminelen kopieergedrag vertonen. "Vroeger hadden misdadigers een code, een ondergrens. Ze kwamen niet aan vrouwen en kinderen. Nu hebben ze echt overal maling aan", zegt de Haarlemmer. "Nederland was een heerlijk landje voor de voetballers. Zelfs in Amsterdam konden zij rustig over straat en in een normaal huis wonen. Die ontspannenheid was zelfs voor sommigen reden om voor de Eredivisie te kiezen."

Hij wijst naar de situatie in Brazilië, waar velen in gepantserde auto's rijden. "Hier nog niet, omdat dit zevenhonderdduizend euro kost; in Brazilië dertig mille. Ik denk dat er daar een half miljoen van zulke auto's rondrijden. (...) Laat je informeren. Ik ben al eerder tot de conclusie gekomen dat persoonsbeveiliging tegenwoordig helaas onontkoombaar is."

"Als je twee miljoen euro bruto verdient, trek dan honderdduizend euro uit als 'verzekering'. Een verzekering van een langer en veilig leven", sluit Raiola af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Raiola?

Ja
82%
Nee
18%
(1671 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws