Zahavi sprak met PSV-delegatie: 'Overleggen wat nu wijsheid is voor het gezin'

Zahavi sprak met PSV-delegatie: 'Overleggen wat nu wijsheid is voor het gezin'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 22:10ma 10-05-2021 om 22:10

Een delegatie van PSV is maandag naar Amsterdam gereisd om Eran Zahavi en zijn gezin te bezoeken. Technisch manager John de Jong en teammanager Bas Roorda spraken met de Israëlische spits over de brute overval op zijn huis en of Zahavi de competitie nog wel wil afmaken.

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, geeft aan dat de belangen van de Eindhovenaren daar helemaal buiten staan. "We willen vooral heel goed luisteren naar hoe Eran, zijn vrouw en kinderen in deze situatie zitten", geeft hij aan tegenover De Telegraaf. "Die vraag staat centraal. We spelen deze week nog twee competitiewedstrijden, maar het gaat erom wat nu wijsheid is voor het gezin. We overleggen met hem hoe hij zelf deze laatste competitieweek ziet."

De gebeurtenis heeft niet alleen invloed gehad op Zahavi, maar ook op zijn ploeggenoten. "Dit is een verschrikkelijke en traumatische ervaring", weet Gerbrands. "Bij het gezin Zahavi kunnen we onszelf alleen al de vraag stellen of zij nog in dat huis willen blijven wonen. Maar ik zou vanuit mijn eigen beleving ook kunnen begrijpen dat er bij de familie van de spelersgroep behoefte is aan bijvoorbeeld voorlichting over veiligheidszaken."

PSV zal de selectie daarin gaan ondersteunen. "We willen aan kunnen geven hoe dit soort situaties eventueel te voorkomen zijn. De politie Eindhoven en onze veiligheidscoördinatoren kunnen daarbij als specialisten worden ingezet. Dat zouden wij als club dan ook graag aanbieden. Vanaf dinsdag gaan we daarover met elkaar in gesprek."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws