Versoepeling in Engeland: duizenden fans bij FA Cup-finale en in de Premier League

Versoepeling in Engeland: duizenden fans bij FA Cup-finale en in de Premier League

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 22:30ma 10-05-2021 om 22:30

De laatste twee speelrondes in de Premier League zullen in deels gevulde stadions gespeeld kan worden. Boris Johnson, premier van Groot-Brittannië, liet weten dat geplande versoepelingen doorgaan en dus is de terugkeer van fans mogelijk.

Afhankelijk van de grootte van het stadion kunnen of 25 procent van de capaciteit van het stadion, of tienduizend stoeltjes gevuld worden. In kleinere stadions zal het percentage aangehouden worden, terwijl arena's met 40.000 of meer plaatsen genoegen zullen moeten nemen met tienduizend bezette plaatsen.

In maart 2020 was er voor het laatst massaal publiek aanwezig bij wedstrijden in de Premier League. Vijf maanden geleden werd er nog wel getest met 2000 aanwezigen, maar dat experiment was een kort leven beschoren. Door de positieve vaccinatiegraad is er nu echter veel meer mogelijk en verwacht men dat er volgend seizoen weer in volle stadions gespeeld zal worden.

Naast de twee laatste speelrondes van de Premier League zal namelijk ook de finale van de FA Cup voor een aardig aantal supporters gespeeld gaan worden. Het treffen tussen Leicester City en Chelsea van aankomende zaterdag, gespeeld op Wembley, zal voor het oog van maar liefst 21.000 aanwezigen afgewerkt worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws