'Deze gebeurtenis is geen aanleiding om Ajax-beveiliging onder de loep te nemen'

'Deze gebeurtenis is geen aanleiding om Ajax-beveiliging onder de loep te nemen'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 23:29ma 10-05-2021 om 23:29

Ajax en Feyenoord zijn geschrokken van de brute overval op het huis van PSV-spits Eran Zahavi. Beide clubs wijzen hun spelers erop om terughoudend te zijn met het delen van zaken op sociale media om op die manier dit soort incidenten te voorkomen.

Een woordvoerder van Feyenoord geeft tegenover de Telegraaf aan dat spelers advies krijgen over het al dan niet delen van privézaken. "We moeten social media niet onderschatten", zo is de uitleg. "Criminele organisaties kijken mee. Misschien is het goed om nog eens extra stil te staan bij wat we wel en niet tonen na deze gebeurtenis bij Zahavi."

Ajax heeft al vertegenwoordigers van de politie op bezoek gehad om presentaties te geven over het onderwerp. "Deze vreselijke gebeurtenis is geen aanleiding om de beveiliging nu opnieuw onder de loep te nemen. Door middel van voorlichting aan de spelers besteden we wel aandacht aan de risico’s die zij lopen. We bieden hen ook hulp aan, om de kans kleiner te maken dat er iets gebeurt."

Zondagmiddag drongen twee mannen het huis van Zahavi binnen en bedreigden zijn vrouw en kinderen. Het gezin werd vastgebonden en de mond gesnoerd, waarna de dieven er met buit vandoor gingen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws