'Duitsland vreest loodzware EK-poule: Löw benadert Müller voor terugkeer'

'Duitsland vreest loodzware EK-poule: Löw benadert Müller voor terugkeer'

11-05-2021 07:55
42

Een rentree van Thomas Müller in de Duitse nationale ploeg is aanstaande, zo meldt BILD. Bondscoach Joachim Löw wil de aanvaller van Bayern München meenemen naar het EK.

De 31-jarige Müller kwam op 19 november 2018 voor het laatst in actie voor Die Mannschaft. Hij speelde in de Nations League tegen Oranje (2-2) zijn honderdste interland. Daarna werd de Raumdeuter echter bedankt voor bewezen diensten, net als Mats Hummels en Jérôme Boateng.

Hoewel Müller indruk maakte bij Bayern, waarmee hij vorig jaar onder meer de Champions League won, wilde Löw lange tijd niets weten van een terugkeer in het Duitse elftal. Nu de aanvaller opnieuw aan een topseizoen bezig is – in 44 duels was hij goed voor 15 goals en 22 assists – komt de bondscoach echter op zijn beslissing terug.

Volgens BILD heeft Löw inmiddels telefonisch contact gehad met Müller. Duitsland zou de ervaring van de clubicoon van Bayern goed kunnen gebruiken. Slechts vijf van de laatste elf interlands leverden een zege op. Vooral de nederlagen tegen Spanje (6-0) en Macedonië (1-2) kwamen hard aan.

De Duitsers zijn op het EK ingedeeld in de poule des doods. Wereldkampioen Frankrijk, Europees kampioen Portugal en Hongarije zijn de tegenstanders.