'Ik had zeker kunnen blijven, Ajax wilde me houden, maar ik kies voor mezelf'

'Ik had zeker kunnen blijven, Ajax wilde me houden, maar ik kies voor mezelf'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 08:14di 11-05-2021 om 08:14

Neraysho Kasanwirjo had een aanbieding van Ajax op zak, maar besloot toch om uit Amsterdam te vertrekken. De negentienjarige verdediger ziet meer kansen bij FC Groningen.

Kasanwirjo speelde acht jaar in de jeugd van Ajax. Dit seizoen kwam hij uit voor de beloften in de Keuken Kampioen Divisie. "Het is moeilijk om uit Amsterdam weg te gaan", zegt hij tegen Groningen TV. "Ik had daar zeker kunnen blijven. Ajax wilde me graag houden. Maar ik heb voor mezelf moeten kiezen. Ik denk dat FC Groningen voor mij wel de goede stap is."

"Ik ben van nature een verdediger, die op alle posities achterin kan spelen", stelt Kasanwirjo zich voor aan de Trots van het Noorden. "Ik denk dat ik een verdediger ben die hard is en die met beide benen uit de voeten kan. Ik kan een mannetje uitschakelen en heb ook wel een bepaalde drive naar voren."

Kasanwirjo koos bewust voor Groningen na goede gesprekken met technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Ik had gelijk een band met Mark-Jan. Zijn plan en visie zagen er goed uit. Wat die plannen zijn? Die houd ik liever voor mezelf, maar ik zie er wel iets in."

Ook Fledderus toont zich gelukkig met de komst van de mandekker. "Hij heeft de hele Ajax-jeugdopleiding doorlopen en is altijd een groot talent geweest. Hij had ook allerlei andere mogelijkheden, maar hij kiest hier bewust voor. Dat zegt wel iets."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws