Jansen 'beroemd' in Engeland: 'Vanaf dat moment keihard gaan werken'

Jansen 'beroemd' in Engeland: 'Vanaf dat moment keihard gaan werken'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 09:39di 11-05-2021 om 09:39

AZ-trainer Pascal Jansen heeft in gesprek met Sky Sports teruggeblikt op zijn eerste periode als hoofdtrainer van de Alkmaarders. De 48-jarige oefenmeester kende een zeer stroeve start als eindverantwoordelijke, maar heeft zijn contract in Alkmaar inmiddels met twee jaar verlengd.

Jansen is de zoon van Sue Chaloner, een Engels-Nederlandse popzangeres die in de jaren 70 furore maakte met het duo Spooky en Sue. Sky Sports beschrijft Jansen als het kind van een Britse popster die in korte tijd zijn club tot één van de best voetballende clubs uit de competitie vormde. Jansen weet nog goed toen hij hoorde dat toenmalig hoofdtrainer Arne Slot onder vuur kwam te liggen. "Ik was aan het tanken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet aan zag komen", blikt hij terug.

Jansen werd vervolgens aangesteld als eindverantwoordelijke tot het einde van het seizoen. Zijn start als trainer van AZ was niet heel denderend. "Dat had niet slechter kunnen gaan", stelt Jansen. AZ verloor in de competitie van FC Groningen en werd midweeks uitgeschakeld in de Europa League door met 2-1 te verliezen van HNK Rijeka. "Op dat moment vroeg ik mezelf af: waar heb ik mezelf mee opgezadeld?"

Niet veel later kreeg Jansen zijn ploeg op de rit en kreeg de club uit Alkmaar regelmatig de complimenten over het verzorgde veldspel onder het bewind van Jansen. "Na het verliezen van die twee eerste wedstrijden zijn we keihard gaan werken. Ik vertelde de spelersgroep dat dingen beter moesten, dat we progressie moesten boeken. Vanaf dat moment hebben we dat als club opgepakt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws