'Kersverse kampioen Inter in geldnood, voorzitter vraagt spelers om hulp'

'Kersverse kampioen Inter in geldnood, voorzitter vraagt spelers om hulp'

11-05-2021 09:58 Laatste update: 10:08
72

De selectie van Inter heeft geweigerd om twee maandsalarissen af te staan om de club financieel te ondersteunen. De kersverse kampioen van Italië zit in geldnood en voorzitter Steven Zhang wil graag dat de spelers helpen om de financiële zorgen bij de club te verlichten.

De spelers van Inter zitten hier echter niet op te wachten, melden diverse Italiaanse media, waaronder Corriere dello Sport. Inter, dat in handen is van het Chinese bedrijf Suning Holdings Group, kampt zwaar met de gevolgen van de coronapandemie. De kersverse kampioen wil na het binnenhalen van de landstitel graag bouwen aan een elftal voor volgend jaar, maar het geld ontbreekt.

Daarom heeft voorzitter Steven Zhang de spelersgroep gevraagd om twee maandsalarissen in te leveren, wat de club zo'n 25 miljoen euro op zal leveren. Zhang kan tot op heden nog niet rekenen op een positieve ontvangst, want de spelers weigeren voorlopig mee te werken. Italiaanse media melden dat Zhang in de aankomende week in gesprek gaat met de spelersgroep en zo probeert om alsnog een overeenkomst te sluiten.