Kuyt kraakt Kökcü: 'Eerlijk: in de jeugd lopen spelers die ik beter vind'

Kuyt kraakt Kökcü: 'Eerlijk: in de jeugd lopen spelers die ik beter vind'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 11:58di 11-05-2021 om 11:58

Dirk Kuyt stoorde zich afgelopen zondag tijdens de Klassieker aan een aantal spelers van Feyenoord. Dat vertelt de oud-speler van de Rotterdammers bij FC Rijnmond. Feyenoord verloor de Klassieker met 0-3, mede door twee eigen doelpunten en een gemiste strafschop.

"Ik heb er een aantal gewonnen, en ook verloren, en je doet er echt alles aan", steekt Kuyt van wal. "Het ziet er alleen niet altijd zo uit. Leroy Fer was er absoluut kapot van, dat zag je. Maar ik moet ook zeggen dat ik ook wel eens spelers zie lopen, zeker na zo'n wedstrijd, die het niet begrijpen en waar ik me dan aan erger", bekend de voormalig international.

Op welke spelers hij doelt, wil de oud-Feyenoorder niet zeggen. "Dat weten die jongens zelf wel. Dat zijn wel stappen die gemaakt moeten worden. Dat is wat ik wel miste." Feyenoord miste ook de steun van het Legioen, weet Kuyt. "Feyenoord heeft minder kwaliteit dan Ajax en PSV, de fans kunnen de ploeg dan naar een hoger niveau tillen."

Volgens de analist is dit seizoen gebleken dat vrijwel alle zomeraankopen van Feyenoord niet voldoen. "Dan vind ik Bryan Linssen nog de meest positieve speler, maar als ik eerlijk ben vind ik dat er in de jeugd spelers lopen die niet minder zijn dan Orkun Kökcü." Het probleem is volgens Kuyt echter dat zij de kans niet krijgen om zich te bewijzen. "Kökcü kreeg destijds wel een kans door blessures."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws