Van der Sar baalt van afzeggen voor WK 2010: 'Wat had ik een spijt, absoluut'

Van der Sar baalt van afzeggen voor WK 2010: 'Wat had ik een spijt, absoluut'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 12:58di 11-05-2021 om 12:58

Edwin van de Sar werd in 2010 door toenmalig bondscoach Bert van Marwijk gevraagd voor een rentree bij Oranje. De doelman wees de lokroep van Van Marwijk echter af: elf jaar na dato heeft hij nog steeds spijt van de beslissing die hij toen maakte.

"Wat had ik een spijt toen Nederland de finale haalde. Absoluut", vertelt Van der Sar in gesprek met het YouTube-kanaal van OnsOranje. Waar Arjen Robben dit weekend aangaf open te staan voor een rentree bij Oranje, zag Van der Sar dat niet zitten. "Ik ben geen Heintje Davids die voor de derde keer terug zou komen."

Toen Oranje de finale haalde, kreeg de doelman écht spijt van zijn beslissing. Een dag voor de eindstrijd in Johannesburg had Van der Sar contact met Giovanni van Brockhorst. "Ik zei tegen Gio: Godsamme zeg, ik ga die finale wel met een enorm dubbel gevoel kijken. Ik hoop voor jullie en het hele land dat jullie hem winnen, maar ik weet niet of ik met mezelf kan leven als dat gebeurt." Zoals bekend verloor Oranje de finale, na verlenging, met 0-1 van Spanje.

In totaal keepte Van der Sar 130 wedstrijden in Oranje. Nadat hij zijn afscheid aankondigde na het EK 2008, keerde hij later toch nog voor twee duels terug om Oranje uit de brand te helpen. "Mijn vader en moeder hadden alleen een feest gepland, omdat ze zoveel jaar getrouwd waren. Mijn moeder vond het niet erg leuk, maar ik heb geregeld dat veertig familieleden met de bus werden opgehaald in Noordwijk dus die hebben toen de wedstrijd gekeken en ik heb er toen nog twee wedstrijden bij gekregen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws