'Ik had veel belangrijker moeten zijn voor het team, maar het gaat nu niet om mij'

'Ik had veel belangrijker moeten zijn voor het team, maar het gaat nu niet om mij'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 12:46di 11-05-2021 om 12:46

Ola John hoopt dat hij komende donderdag speelminuten krijgt van Fred Grim. RKC Waalwijk neemt het op tegen FC Twente, de club waar hij bijna tien jaar geleden furore maakte.

John raakte in april zijn basisplaats kwijt bij RKC, maar begrijpt de keuze van Grim. "Na mijn eerste goal tegen Feyenoord (oktober 2021, red.) had ik gehoopt dat ik kon doorpakken, maar ik raakte geblesseerd en vlak na mijn rentree weer", zegt hij in een interview met TC/Tubantia.

De 28-jarige aanvaller speelde dit seizoen 28 competitiewedstrijden, waarvan zestien als basisspeler. "In alle wedstrijden die ik speelde, had ik veel belangrijker moeten zijn voor het team. Het is uiteindelijk zo gelopen en het gaat nu niet om mij. Het belangrijkste is dat de club zich handhaaft."

Als RKC donderdag FC Twente verslaat, is de nummer veertien van de Eredivisie veilig. Veel bekenden komt John niet meer tegen bij de Enschedeërs. "Twente speelt met veel jeugd. Die jongens waren 12 of zo toen ik er speelde", vertelt John lachend. "Als ik dat zo hardop zeg, voel ik me wel oud."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws