Buffon (43) neemt definitief afscheid van Juventus en opent deur voor nieuwe club

Buffon (43) neemt definitief afscheid van Juventus en opent deur voor nieuwe club

11-05-2021 13:59
18

Gianluigi Buffon vertrekt aan het einde van het seizoen bij Juventus. Dat bevestigt de 43-jarige doelman in gesprek met beIN Sports. Het einde van zijn immense carrière is mogelijk nog níet in zicht.

Buffon kondigt dinsdag zijn afscheid bij Juventus aan. "Mijn toekomst is heel duidelijk", zegt de veteraan, die negentien jaar in het zwart-witte shirt keepte. "We naderen het einde van het seizoen en het is goed dat mijn contract afloopt. Ik heb alles gegeven voor deze club. Dit is het."

Of dat ook het einde van zijn loopbaan betekent, is nog lang niet zeker. "Misschien stop ik, misschien niet. Het is goed mogelijk dat ik nog een nieuwe uitdaging vindt. Als dat gebeurt, neem ik het zeker in overweging", laat hij weten.

Buffon keerde in de zomer van 2019 terug naar Juventus na een tussenjaar bij Paris Saint-Germain. Hij keepte dit seizoen zeven competitiewedstrijden en loodste zijn ploeg naar de Coppa Italia-finale. Dat wordt - op 19 mei tegen Atalanta Bergamo - zijn laatste kunstje voor Juve.