Solskjaer haalt bezem flink door Man United-opstelling en geeft Van de Beek kans

Solskjaer haalt bezem flink door Man United-opstelling en geeft Van de Beek kans

11-05-2021 18:29
43

Donny van de Beek mag zich van Ole Gunnar Solskjaer laten zien tegen Leicester City. De Manchester United-manager haalt flink de bezem door zijn opstelling en geeft Van de Beek ook een basisplek.

Manchester United treedt met maar liefst tien andere namen aan in de topper tegen Leicester, ten opzichte van de winst bij Aston Villa. Mason Greenwood is de enige speler die zijn basisplek behouden heeft.

Van de Beek, die een kleine week geleden ook al in de basis mocht starten tegen AS Roma, zal naar verwachting samen met gelegenheids aanvoerder Nemanja Matic en de ervaren Juan Mata het middenveld vormen tegen Leicester. Anthony Elanga en Amad Diallo maken hun Premier League-debuut bij Manchester United. Bij Leicester zijn er slechts twee wijzigingen in de opstelling: James Maddison en Ricardo Pereira worden vervangen door Ayoze Pérez en Luke Thomas.

Als United in eigen huis verliest van nummer vier Leicester, dan is stadsgenoot Manchester City officieel kampioen van Engeland. Bij een gelijkspel of overwinning van de thuisploeg, wordt het feestje van City nog even uitgesteld.

De volledige opstellingen:

Manchester United: De Gea; Williams, Telles, Bailly, Tuanzebe; Matic, Van de Beek; Mata, Amad, Elanga; Greenwood.

Leicester City: Schmeichel; Castagne, Fofana, Söyüncü; Albrighton, Ndidi, Tielemans, Thomas; Pérez; Iheanacho, Vardy.