Zeventien jaar profvoetbal eist zijn tol: Ik sta bijna iedere dag op met pijn

Zeventien jaar profvoetbal eist zijn tol: "Ik sta bijna iedere dag op met pijn"

12-05-2021 08:57
47

Gianni Zuiverloon maakte in het najaar van 2004 zijn debuut in het betaald voetbal, bij het Feyenoord van Ruud Gullit. Zeventien jaar later is hij nog steeds prof, maar de 34-jarige verdediger van ADO Den Haag sluit niet uit dat hij aan zijn afscheidstournee bezig is.

De oud-verdediger van onder meer Feyenoord, sc Heerenveen en Real Mallorca vertrok in 2016 bij ADO Den Haag en keerde dit seizoen terug, na omzwervingen in Spanje en India. ADO kan een éénjarige optie in het aflopende contract van Zuiverloon lichten, maar het is nog maar de vraag of de routinier dat ziet zitten. "Ik sta bijna iedere dag op met pijn. Ik heb roofbouw op mijn lichaam gepleegd, zeventien jaar prof zijn heeft mijn lichaam aangetast", vertelt hij aan Voetbal International.

Als jongere speler stond Zuiverloon hier nog niet bij stil. "Ik dacht altijd dat die oudere spelers overdreven als ze het hadden over de moeite die ze moesten doen om fit te worden en te blijven." Inmiddels weet hij wel beter. "Ik ben nu 34, het herstel duurt langer, het is van wedstrijd naar wedstrijd leven."

Inmiddels heeft hij met het herboren ADO weer volop zicht op handhaving: de nummer laatst van de Eredivisie speelt op Hemelvaartsdag tegen concurrent Willem II en sluit het seizoen drie dagen later af tegen FC Twente. "Ik ga deze week op de bank liggen en kom er niet vanaf. Dat lijkt me het beste", kondigt Zuiverloon aan. "Het wordt zwaar, dat is zeker. Maar ze moeten me met een brancard wegdragen, ik haak niet af. Geen denken aan."