'Tagliafico en Max zijn ook prima backs, maar ik denk dat ik net iets beter ben'

'Tagliafico en Max zijn ook prima backs, maar ik denk dat ik net iets beter ben'

12-05-2021 09:48
145

Owen Wijndal barst van het zelfvertrouwen: de linksback van AZ droeg bij afwezigheid van Teun Koopmeiners de aanvoerdersband en ligt op koers voor EK-deelname met Oranje. De 21-jarige Zaandammer durft zichzelf dan ook de beste linksback van Nederland te noemen.

De vraag die hij van Voetbal International krijgt, beantwoordt Wijndal volmondig met ja. "Ik ben de beste linksback van Nederland. Dat is mijn mening en ik vind dat ik dat moet kunnen zeggen", laat hij weten. "Dan reken ik Daley Blind niet mee, omdat hij bij Ajax normaal gesproken centraal speelt. Nicolás Tagliafico en Philipp Max zijn natuurlijk ook prima backs, maar ik denk dat ik net iets beter ben."

Ook Ajax is overtuigd van zijn kwaliteiten, liet directeur spelersbeleid Marc Overmars onlangs al weten. Wijndal kon een glimlach niet onderdrukken toen hij hier in gesprek met ESPN mee werd geconfronteerd. "Pffff, lekkere vraag dit", laat hij aan VI weten wanneer hij opnieuw met deze teksten geconfronteerd wordt. "Wanneer iemand als Marc Overmars zegt dat je een goede speler bent, dan is dat bijzonder. Maar ik heb er verder niet over nagedacht", houdt hij zijn kaarten tegen de borst. "Ik heb het niet allemaal in eigen hand en ben op mijn plek bij AZ. Ik ben in ieder geval blij dat mensen zien hoe ik me ontwikkel."