Breaking news

Lukaku gidst effectieve Duivels naar probleemloze zege op bewogen EK-avond

Fledderus legt de bal bij Robben: 'Aan ons zal het in elk geval niet liggen'

Fledderus legt de bal bij Robben: 'Aan ons zal het in elk geval niet liggen'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 14:30wo 12-05-2021 om 14:30

Arjen Robben begon zondag voor het eerst sinds september in de basis bij FC Groningen en was direct de grote man met twee assists tegen FC Emmen. Eén ding is gebleken: Robben is het voetballen nog niet verleerd. En dus hopen ze bij FC Groningen dat de aanvaller nog een jaartje doorgaat.

"Dat zou geweldig zijn", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus in gesprek met Voetbal International. "Als je ziet welk niveau Arjen tegen Emmen haalde… Je hebt ook het idee dat alleen al door zijn aanwezigheid anderen vijftien procent beter gaan spelen. We wachten rustig af wat Arjen wil. Aan ons zal het in elk geval niet liggen."

Robben zelf filosofeerde na de wedstrijd in Emmen al over het al dan niet verlengen van zijn loopbaan. "Daar ga ik een beslissing over nemen als het seizoen voorbij is", liet hij weten aan de NOS.

"Nu is het makkelijk, als je in een flow zit. Maar ik heb ook heel lang in een andere gemoedstoestand gezeten. Dan is het wat minder gezellig", erkende Robben. "Ergens in de vakantie ga ik nadenken. Het wordt een weloverwogen keuze."

Groningen speelt aankomende donderdag thuis tegen AZ en sluit zondag het seizoen af met een bezoek aan PEC Zwolle. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen de Groningers zich daarna gaan opmaken voor de play-offs, om te strijden voor een Conference League-ticket.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zien we Robben ook volgend seizoen terug in de Eredivisie?

Ja
81%
Nee
19%
(1125 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws