Lofzang van Schmidt: 'Een heel goede speler, een speler met veel potentie'

Lofzang van Schmidt: 'Een heel goede speler, een speler met veel potentie'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 15:03wo 12-05-2021 om 15:03

Roger Schmidt is vol vertrouwen dat PSV het gat met landskampioen Ajax weet te dichten in de Eredivisie. De Duitse trainer denkt dat het verschil tussen de Eredivisie-topclubs helemaal niet zo groot is.

Schmidt heeft wel een idee hoe hij de achterstand op de Amsterdammers kan laten verdwijnen. "Geld is de makkelijkste oplossing", lacht hij op de persconferentie. "Maar in mijn optiek zijn er meer manieren om het gat te verkleinen. Door een dwingende manier van voetbal, goede teamspirit en meer efficiëntie."

"Dit seizoen hebben we daar al contouren van gezien, zoals in de wedstrijden tegen Ajax", vervolgt de oefenmeester. "Volgens mij waren wij in de drie duels overall gelijkwaardig. Na afloop van het seizoen gaan we de conclusies trekken. Hopelijk als nummer twee van de Eredivisie, want dat is belangrijk voor PSV. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen met waarschijnlijk een aantal nieuwe spelers, gaan we hard werken om Ajax te kunnen uitdagen."

PSV heeft de financiële injectie van vijftig miljoen euro om de achterstand op Ajax te verkleinen, maar ook uit de jeugd dienen zich spelers aan. Zo had Yorbe Vertessen een basisplaats tegen Willem II. Schmidt prijst de ontwikkeling van de rappe Belg. "Zijn snelheid is fantastisch en zijn balcontrole is ook goed. Hij is ook in staat om in de kleine ruimte te spelen."

"Waar ik verder van houd, is dat hij dapper is. Hij is niet bang om het duel aan te gaan", wordt de Duitser geciteerd door Voetbal International. "Hij is een heel goede speler, een speler met veel potentie. Het is jammer dat hij de laatste jaren veel spierblessures heeft gehad."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Wordt het volgend seizoen een spannende strijd tussen Ajax en PSV?

Ja
52%
Nee
48%
(1322 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws