LIVE: bizarre avond, promotie Go Ahead, De Graafschap met lege handen (gesloten)

LIVE: bizarre avond, promotie Go Ahead, De Graafschap met lege handen (gesloten)

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 18:40wo 12-05-2021 om 18:40

Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 23:13wo 12-05-2021 om 23:13

Wie o wie gaat SC Cambuur volgend seizoen gezelschap houden in de Eredivisie? De Graafschap ligt op pole position voor de felbegeerde tweede plek, maar Go Ahead Eagles en Almere City hijgen in de nek en ook NAC Breda is nog niet kansloos: de bloedstollende laatste speeldag van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen begint om 20.00 uur en VoetbalPrimeur doet live verslag.

De Graafschap heeft aan een overwinning op Helmond Sport genoeg, maar liet tegen Jong Ajax al een gouden kans liggen. De druk is dus alleen maar toegenomen op De Vijverberg: Go Ahead Eagles en Almere City zijn allebei op twee punten gekomen én hebben een beter doelsaldo dan De Graafschap. Als De Superboeren (+20) gelijkspelen, kan Go Ahead (+36) óf Almere City (+27) op doelsaldo promotie afdwingen. Maar dan moeten zij eerst zelf zien te winnen.

NAC volgt op drie punten van De Graafschap en heeft nog een theoretische kans op directe promotie naar de Eredivisie. Dan moet men wel winnen bij kampioen Cambuur én hopen op een nederlaag van De Graafschap, plus averij van zowel Go Ahead als Almere City. Wie van deze vier gaat de Eredivisie in en wie moet een omweg via de play-offs nemen, met FC Volendam, NEC en Roda JC als mogelijke tegenstanders?

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie van deze vier pakt het Eredivisie-ticket?

De Graafschap
44%
Go Ahead Eagles
42%
Almere City
6%
NAC Breda
7%
(728 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws