Van Basten: Het geeft maar weer aan wat voor mooi leven ze hebben bij Ajax

Van Basten: "Het geeft maar weer aan wat voor mooi leven ze hebben bij Ajax"

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 19:32wo 12-05-2021 om 19:32

De situatie van Donny van de Beek baart Marco van Basten en Dirk Kuyt zorgen. Dinsdagavond speelde de oud-Ajacied weliswaar negentig minuten voor Manchester United tegen Leicester City (1-2 verlies), maar hij kan nu al terugkijken op een teleurstellend debuutseizoen.

"Het geeft maar weer aan wat voor mooi leven ze hebben bij Ajax", reageert Van Basten bij Ziggo Sport. "Ze denken allemaal heel snel: ik ben een heel grote jongen en ga het ook wel in andere landen maken. Maar Nederland heeft een fijne competitie en bij Ajax word je echt geholpen, op de 10-positie heb je helemaal een mooie leven. Maar het buitenland is een ander verhaal."

Van Basten stelt dat spelers die de Eredivisie inruilen voor een buitenlandse topcompetitie 'voor zichzelf moeten kunnen zorgen'. "Als je naar een andere club in een ander land gaat, moet je jezelf in je eentje kunnen presenteren. Dat ze denken: oké, hij is één van ons, met hem gaan we winnen."

"Het is de wet van de topsport", voegt Kuyt eraan toe. "De stap van de Eredivisie naar een topcompetitie is groot. Misschien is het beter om een tussenstap te maken, zoals Georginio Wijnaldum dat deed bij Newcastle United. Het verbaast mij ook dat spelers als Van de Beek en Hakim Ziyech niet de stap kunnen maken om wekelijks te spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws