Draaiboek KKD ligt op z'n gat: 'We gaan het maximaal proberen te rekken'

Draaiboek KKD ligt op z'n gat: 'We gaan het maximaal proberen te rekken'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 21:00wo 12-05-2021 om 21:00

Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 21:12wo 12-05-2021 om 21:12

Het streven is om de wedstrijd tussen De Graafschap en Helmond Sport woensdag nog uit te spelen. Het veld is door het noodweer onbespeelbaar geworden. Beide teams zijn naar de kleedkamer gegaan.

"Ik ben geen weerman. De regen kwam met bakken uit de hemel. Dit is ons eigenlijk voorkomen", zegt scheidsrechter Rob Dieperink voor de camera van ESPN. "Ik heb contact gehad met De Graafschap en met de KNVB in Zeist. We doen er alles aan om zo snel mogelijk en op een verantwoorde wijze te kunnen hervatten. Ik sta voor de veiligheid van de spelers."

Dieperink geeft aan dat het veld nu niet bespeelbaar is. Er komen bij de laatste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie bijzonder veel belangen kijken, vandaar de noodzaak om woensdag nog uit te spelen. "Formeel mogen we dertig minuten uitstellen, maar gezien alle belangen die er spelen gaan we kijken of we het maximaal kunnen rekken om de wedstrijd uit te spelen", zegt Dieperink.

Alle andere wedstrijden gaan overigens wel gewoon door, zo heeft de KNVB aan ESPN laten weten. De kans is dus groot dat De Graafschap weet waar het aan toe is nadat alle andere wedstrijden zijn afgelopen, mocht er nog gespeeld gaan worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws