Krankzinnige slotdag Keuken Kampioen Divisie: Go Ahead virtueel naar Eredivisie

Krankzinnige slotdag Keuken Kampioen Divisie: Go Ahead virtueel naar Eredivisie

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 21:53wo 12-05-2021 om 21:53

Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 21:58wo 12-05-2021 om 21:58

Go Ahead Eagles promoveert naar de Eredivisie als Helmond Sport de gestaakte wedstrijd tegen De Graafschap woensdagavond weet te winnen. Dat is het resultaat van een wonderlijke Keuken Kampioen Divisie-avond, waarvan de conclusie nog niet bekend is.

Go Ahead ging als belangrijkste belager van De Graafschap de laatste speeldag in, maar had de grootste moeite met Excelsior. Vleugelverdediger Bas Kuipers zorgde tien minuten voor tijd voor de verlossing door een kopbal in de lange hoek te koppen: 1-0.

NAC leek in Leeuwarden te stunten bij SC Cambuur: Sydney van Hooijdonk en Kaj de Rooij zorgden voor een Bredase voorsprong, maar de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie zette de wedstrijd in de tweede helft volledig op zijn kop: Mitchell Paulissen en topschutter Robert Mühren maakten de ommekeer compleet: 3-2.

De derde promotiekandidaat faalde: Almere City kwam een kwartier voor tijd nog wel op gelijke hoogte via verdediger Daniël Breedijk, maar het was onvoldoende om Jong PSV opzij te zetten (1-1). Almere gaat als nummer vier de play-offs in, NAC wordt vijfde.

Het lot van Go Ahead ligt nu in handen van Helmond Sport. Wint de Brabantse club in Doetinchem, dan gaat de ploeg van trainer Kees van Wonderen naar de Eredivisie. De Graafschap moet winnen en trapt om 22.00 uur af voor het restant van de gestaakte wedstrijd, die nog vijftig minuten duurt. De druk is maximaal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws