Schmidt kondigt gesprekken aan bij PSV: 'Zullen we met spelers over spreken'

Schmidt kondigt gesprekken aan bij PSV: 'Zullen we met spelers over spreken'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 22:40wo 12-05-2021 om 22:40

Het gedrag van voetballers op social media houdt Roger Schmidt bezig. Zelf heeft de PSV-trainer geen Instagram, Facebook of Twitter, maar hij weet hoeveel invloed het kan hebben.

De brute overval op de familie van PSV-spits Eran Zahavi maakte deze week duidelijk dat voetballers terughoudend moeten zijn met het plaatsen van privézaken op social media. "Het is iets waar we over na moeten denken", erkent Schmidt in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Als club zullen we daarmee over spelers spreken. En ook over bewustwording waar het sociale media betreft. Dat is iets waar je in de toekomst spelers in moet blijven ondersteunen."

Schmidt is geen fan van social media, maar begrijpt dat het tegenwoordig onlosmakelijk verbonden is met voetballers. "Soms heb je twijfel. Internet heeft veel positieve effecten gehad en ook negatieve. Ik ben misschien wat old school en heb de keuze gemaakt om zonder sociale media door het leven te gaan. De voetballers van nu groeien heel anders op dan wij vroeger. Dat geldt ook voor mijn kinderen. Iedereen moet zijn eigen beslissingen hierin nemen, al moet je bij een gebeurtenis als die van deze week ook goed kijken wat je er allemaal van je privé-leven op wilt zetten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws